Fekete múzsák
Meglátogattak a fekete múzsák.
Bőrükön elégetett versek hamubűze.
Hatalmas kofferen lebegtek be
árnyaikkal kitámasztott szobámba,
ősz hajból szőtt seprűikkel körbeforgolódtak,
sikoltozó menekülésre kényszerítve tegnap megkezdett novelláimat.
Az ágyhoz kötöztek, kitépték torkomból a szavakat, férgeket ültettek
álmaimba. A lelkem összehajtották, bőröndbe tették,
és belökték az ágy alá. Testem az íróasztalhoz ültették,
szurkot öntöttek rá, és beszórták kiüresedett golyóstollakkal,
törött ceruzákkal.
Ráadásként radírrá változtatták a körmeimet.
Mikor rám untak,
felröppentek. Függönyként záródtak össze mögöttük a felhők.
Kiengedtem dörömbölő lelkem. Ráfektettem az asztalon fehérlő papírra.
Bevilágítja a szobát.
Nem tudok aludni hűvös ragyogásától.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-05-11 08:01:10
Utolsó módosítás ideje: 2012-05-11 08:01:10