róka-móka
fut a róka tiszta
móka ez a futás
a róna a hatás föl
hogyha vésné rohan
rá a vodka már ugyé
a dörrenés után de
a világ a hold s a görcs
ösen szorító száj az idő
az pedig annyira relatív
mint az ördögi fogadás
az istennel mikor földobta már fej
vagy írásnál az égre ama
érmét s mi még ott lebeg
forogva pörögve -
esik az állat
össze hörögve
s egy gólem vérzik
macskaként a köveken
a kiejtett szájból
messze gurul a föld
csupa salétrom a fal
Atlantisz kiesett
a paradicsomból ami
égett egyre égett
recsegve ropogva
kaszálták a lézerkések
napsugarai koherencia
meg nincs és
sose volt tán de
óriáskagyló és rózsaszín
s mi mélyrehatón
a mélységekből de profundis
naná és circumdederunt
(dead the runt, yeah
hogy komolyabb legyek
elvégre jó játék annyira
NE komolyan - Körülvettenek)
szokás szerént mindig
visszatérőn túl a felén
és dél volt vagy valami
Húsvét és napfogyat*
hiába de én hiszek
a változatokban és az át
s feldolgozásban soha
semmi ne legyen végleges
én kiöntöm - válogasd szét te
s honnan tudjam hogy ez
én vagyok vagy nem én
elvégre állítólag gondolati
konstrukció minden ilyesmi
akármi a forma bármi
végre a játék tányérra
tenyér és ujjnyomat és
hamis minden képlet
(*Petrarca egy húsvéti misén
napfogyatkozás alatt
látta meg Laurát először...)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-19 19:04:38
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-19 19:04:38