szedett-vedett vers
hajnalodik, olyan semmilyen idő,
talán csak számadásra jó,
bámulom ahogy az éj szürkévé kopik,
és fenn lassan a semmibe süpped
pár lusta csillaghajó.
egy aranyeső bokor csupa sárga álmélkodás,
de miért ne tenné, hisz' tavasz van, tavasz,
s mielőtt lelkem panaszra menne,
megzörren benne a tavalyi haraszt.
de kihez is menne, minek is menne,
már vénül a tüzem, az a gyönyörű lángolás,
így minden más, még a vadvirág is a szemembe'
lehet, ha belé súlyos eső esne,
újra kinyílnának, s lennének tarka szárnyak,
a szemembe' a szemembe'.
elrepülök, és ahol földet érek,
ott majd nyikorognak markomba szikár ércek,
csillaghajók, csillagfények,
én kovácsolom őket, megmászom a hegytetőket,
és csinálok odafenn belőlük fejemre
istenes, marcangoló koronát.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-05 19:06:50
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-06 06:53:58