Ki mer ma
Ki mer ma hálót vetni
kancsal égre, sánta holdra
gőg-posztos csillagstrázsán.
Kikötni hullámverésben
tavi nádasok bukóhomokjánál.
Hazudni reményt vakon
csillámló fényt rozsdafoltra,
ha senkinek se kellesz,
s nem köt hit, elv, meggyőződés,
-lelki-kapocs senkihez se-
akire felesküdtél.
Ki mer ma visszakérdezni
lombhullásra, ha jön a tél,
lábad alatt több az avar,
s holttá vált, aki beszél
életek múlhatnak rajtad.
Vállald magad önmagad előtt,
-erősebb leszel, mint a kárörvendők-
akkor is, ha fejedet veszik....
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-04-04 22:46:12
Utolsó módosítás ideje: 2012-04-15 12:14:37