állok az erkélyen. kis barna bogár
napozik a ház falán. arrébb
a kossuth tér néptáncol. kisvárosban
az ünnep halkan az aszfaltra térdel.
lelkemen a magány piros-
fehér-zöld takaró.
de lent gördeszkás fiú
dúdolja a himnuszt. (tanítom)
alatta aszfalt az ünnep.