őszre hajló (jav.)
Kerülgeted a lomokat,
bakelitek szerteszét,
a folyó felől óarany háttérkép,
ami máskor inkább szürke.
A gyengébb ellenállás felé hajolsz,
át az utca napos, szélárnyékos oldalára,
furcsállod, de ott kevesebben járnak.
(Az egyik erkélyrács cölinkék;
a tanárod kinevetett anno,
ilyen szín nincs is.)
Közben eső ver bádogot,
darazsak papírfészkét,
a betonpor megül a tócsák alján.
Odahaza levél vár, Velencéből,
magad írtad,
éjféli tea mellett olvasod,
illene hozzá egy madeleine-sütemény,
és emlékezni fogsz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-03-18 16:48:45
Utolsó módosítás ideje: 2012-03-18 16:48:45