Étvágycsináló ébredés
früstököl a Nap
abroszégen tejfelcsend és
kolbászsugarak
párát lehelő hegyhátak
gőzölgő kenyér
hagymafelhőkre pogácsákat
süt a hulló fény
A hajnal mindig kétszer cseng
kordul az ágyam
se abrosz se tejfel se csend
nincs csak étvágyam
s kenyértelen az asztalom
a semmit ha kel
friss cipóvá dagasztalom
csodaéhesen