Életkép(Jav.)
Miért van, hogy a verseim
négy strófásra sikerülnek,
akár régen a kis padon
a ház előtt, négyen ültek,
négy fehér nép vagy négy ember
beszélgettek erről-arról,
nézték, hogy csúszik le a nap
a hófehér templomfalról.
Nagyapám is ott ült köztük,
sercintett a pipa mellől,
nem törődve a világgal,
valahogyan úgy is eldől,
merre fordul a városban
az a sok összevisszaság,
s lassan-lassan elhallgatott
a madártól hangos faág.
Este lett, megjött a csorda,
a kapun befordult Bence
bikaborjú, majd utána
az egyetlen tehenecske.
Hazamentek, megetették,
friss szénával a jószágot,
majd az asszony mellé bújtak
álmodni holnapra álmot.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-16 00:19:12
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-20 16:07:03