csak részleteiben
aludt. megelőzte
a napfelkeltét.
fekete-fehér pöttyös
szatyorral járta
a piacot. minden reggel.
pontban nyolckor.
gondosan megvizsgálta
a kirakott portékát.
majd visszatette.
a kofák már ismerték,
nem nehezteltek rá.
némi tanáccsal
szolgálta meg
a jóindulatot,
a maga módján. aztán
hazament.
szögre akasztotta
a szatyrot. üresen.