Kéreg
jelen vagy bennem épen
és virágzón mint sok éve
mikor Lőrincen a Béke téren
lábunk alatt a hó csikorgott
s hűvös ágak ketrecében
ezüst bagolyként gubbasztott
a Hold
ismét havazni kezdett kövér
pihék kotlottak kabátodon
hogy kiköltsenek nekem
hógolyót gyúrtál rám emelted
a lendülettől kendőd félrecsúszott
s engem eltalált az első szerelem
mentünk a hóban két kamasz
alig beszéltünk (nem volt még miről)
néztelek s mosolygó angyalarcod
sorsom kérgébe belekarcolta
a pillanat s hiába próbált
körbenőni az idő és elfödni salak
nem torzult velem maradt
a Marosvásárhely utcában
tócsába fagyva vicsorgott
egy tejes tasak
fázott a kezünk arcunk kipirult
leheletünk elefántformát öltött
majd elenyészett
de azóta cammog dolgaimban
és trombitál a múlt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-01-01 14:42:00
Utolsó módosítás ideje: 2012-01-02 23:46:08