azon az egy napon...
Mert azon az egy napon minden olyan szép volt,
Szél fodrozott át, táncolva a vízen,
Felhő sem járt unottan az égen, csak egy
Halványkék folt kúszott lomhán a nap elé,
S úgy tűnt, hogy intett, vagy valamit üzent...
S a nyárfalevelek is rezgőn ráztak
Illegő-billegő táncot
S vadul csiviteltek a fecskék,
s versenyre kelve egy gerlepárral
keresve könnyű románcot,
nem tudtak betelni a nyárral,
Azon tanakodtak, hogyan szeressék...
Hársfa illatot lengetett a szél,
Csordultig telve a lég
S alélt jóllakottan szerelembe
A test, a szem, a lélek csak a száj,
Mi álmosan ásít,
Hívogat a lomb,a kerti csend,
Árnyéka hűvösét érezd,
S fekhelyed legyen, puha pázsit.
Nézd Kedvesem, a pillangók táncát,
Mily gyönyörű e könnyű lepke-nász
Nevess, mosolyogj, simítva gondjaid ráncát,
Őrizd e boldog percet, s az örömöt vigyázd!
Nem beszéltünk sokat, ujjongott a test, a lélek
Minden olyan szép volt, azon az egy napon,
Nyár volt, és Mámor, s mindez, csak Véled
Szeretni vágytunk, és szerettük egymást nagyon
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-30 20:00:11
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-30 20:00:11