Ez már az ősz
Ez már az ősz, foga van az időnek,
a nap az égről gyorsan elköszön,
az árnyékok oly hosszúkásra nőnek,
látóhatár fölött a fényözön.
Az ember egyre fázósabban vonja
nyaka köré vékony lebernyegét,
a szél a napnak udvari bolondja,
egyre sűrűbben futkos szerteszét.
Az emberélet ősze az öregkor;
homályosodni kezd, hogy pirkadatkor
miért volt oly örömteli a lét,
sűrűbb a köd, az ősz már télbe fordul,
léptünk alatt a hó majd megcsikordul,
hallgassunk több vidám Mozart zenét!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-19 08:15:16
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-19 08:15:16