Budapest Prelude
nincs itt fényes padon ülés, fény-evés. hajszálpontosan
hajtogatott párnahuzat. nem osztod meg újra és újra
se a párnád, se a huzatod. nincs értelme, kielégületlen
arc-nyomatok pihennek az asztalon, szépen sorban.
hogy ha egyszer felvenné valaki őket, meg se rémülne
tőle senki, unott fapofával sétálna tovább, mint egy
szatírjáték magas talpú cipőben topogó színész fiúcska
a színfalak mögött, ne várd, hogy küklopsz legyek,
dalokat mormogjak a maszkom alatt, a mosolyomat
eltakarva és olyanokat mutogassak a kezemmel,
ami nem tűr halasztást, a deus ex machinát, jujokat.
ver az élet, baszottul unom a reciprok fogalmát, ha
egyszer fent vagy, majd újra lent találod magadat
az osztó helyén, pedig oszthatatlan szép szám vagy.
esik az eső. mindenhol alkoholista ördög-egerek
szimatolnak sörszag után, mert a szag marad nekik,
a furulya után. vízözön lábaidnál. behugyoztál, így
röhögnek szembe. fekete szembogaruk, ha fele
annyira lenne sunyi és penészes a gonoszságtól,
talán elgondolkodnál a maradáson. maradj, aztán
menj innen, hord el innen magad, szép az élet,
bochnia, bochnia, ott nyugodtan és hidegen esik
az eső, a hó, a mínusz húszon ötöt is eléri a lélek-
határ, a parkok kiürült nyugalma megadja, amit
elfelejteni nem lehet: Stefcio extázisát. hidegbe
markol a kezed, de márványt fogsz és elengeded
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-13 02:12:42
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-13 02:12:42