Fényoszlopként áll.
Tűz- gyalulta, kormos törzse háncstalan.
Mint gáncstalan Grál-lovag őrködik
A buszmegálló mellett,
Egy omlatag bérház előtt.
Szinte sisaktalan.
Lángba halt testéből mégis
Lélegző elevenség, túlélő törzs fakadt,
S még zöldellő, friss ágak,
Fiatal lomb leng
A kormos pesti ég alatt.