Forgatom a számban,
begördítem nyelvem alá,
ott szétloccsantom,
az íze elrabol:
látom kiszáradt kutam,
gyötör a szívdobogás,
dongó darázsfészek
mellkasomban.
Kemény mag a volt,
kiköpöm, mielőtt
elharapom.
Öregnek születtem,
ráncoslelkű felnőttnek,
és úgy vagyok
mint szirupos lében
a mattá dunsztolt meggyszemek:
szorosan lekötve egy üvegbe.