Syrah (2.)
Lehetnél, mondjuk, nemes óbor
Sopron szürke földjében termett
testes, száraz, vörös.
Nagy ünnepen venném elő
hűvös pince mélyén
fektetve tárolt üveged
gyöngéden húznám ki
enyhén penészszagú öreg parafadugód
értő füllel hallgatnám
a metszett kristálypohárba csorgó bor
bariton-kotyogását.
Fény felé tartva csodálnám
bíbor ragyogásod
mélyen beszívnám fűszeres
illatod, melyben érezném
régenvolt tőkék szelíd sóhajtását.
Aztán csak ülnék
áramló ízeddel a számban
és örülnék
hogy néha kezemben tarthatlak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-13 15:41:39
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-13 15:41:39