Nem fedez fel "modern poézist"
Vajon mi ösztökélhet arra
ránézésre normális fószert,
hogy megmagyarázhassa nekem,
milyen volt régen a Csapókert
Debrecenben, gyermekkoromban,
húsz négyzetméter nyomortanyán,
ahol korán volt lámpaoltás,
mert lefeküdt fáradt, jó apám.
Ha jött az este, elaludtunk,
nem gyötört lelkiismeret,
akkor még néha álmodtam is
a valószínűtlen szépeket,
töltött káposztát, libamájat,
és azt, hogy nem vert el senki sem.
Éhes voltam és talán boldog,
és sebezhető is, azt hiszem.
Ha valaki kétségbe vonja,
hogy látom, pók mászik a falon,
s nem fedez fel „modern poézist”,
igaza lehet, én vállalom.
Annyi ereje mindig akad,
hogy az én bajom elviselje,
összeszedi magát, hogy ártson,
segíti az isten kegyelme.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-10 06:40:57
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-10 06:40:57