A MONA LISA Szépmosolyú Natáliának
Ha a Mona Lisa mosolya
Vonzza tekintetemet oda,
Akkor nem tudok másra nézni
Csak a sorstól azt a kegyet kérni
Hogy szépsége megmaradjon,
Soha - soha el ne fogyjon.
Mona Lisa merre mentél,
Szellők szárnyán elrepültél ?
Szép mosolyod hová vitted,
Vagy talán magad sem hitted
Hogy örökre megmaradhat,
Vagy a légen elsuhanhat ?
Valamikor nagyon régen,
Leonardo idejében
Akkor élt a Mona Lisa
És csodálatos mosolya.
Leonardo mondd mit tettél
Hogy ilyen csodát festettél ?
Kiben élhet tovább a lány
Vagy ez most már örök talány ?
Benned él tovább a szépség,
Ehhez nem fér semmi kétség.
Évszázadok elrepültek,
Szép szerelmek hová tűntek?
Vagy az is csak vágyakozás,
El nem érhető tartozás
Annak aki tiszta szívvel
Máshoz való tisztelettel
Keresi a lelki békét,
Tudja hogy ez milyen érték
Ahhoz hogy a révbe érjen,
Az Istentől egyet kérjen:
Add Uram hogy boldog legyek,
Itt a földön kit szeressek
Őszintén szép szrelemmel,
Poétikus lelkülettel.
Mona Lisa örök szépség,
Ehhez nem fér semmi kétség.
Ha benned él boldog leszel,
Semmi rosszat Te nem teszel
Azért hogy így szeressenek
Itt e földön keressenek.
Vezessenek tévutakra,
Hivatkozva szép szavakra.
Azzá legyél ami vágyad,
Ne terhelje le a vállad
Lelki teher ólomsúlya,
A szívedet le ne húzza.
Ha a Mona Lisa mosolya
Vonzza tekintetemet oda,
Nem gondolok semmi másra,
Csak a földi boldogságra.
Zirc, 2004. 04. 06.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.