Menekülhetek minden elől:
egyszer az indulat úgyis megöl.
Én ölök egyszer, annyira hajszol.
Nincsen nyugtom az éjjeli zajtól.
Nincsen nyugtom, álmom igéz:
nyakamon nyugvó éjjeli kéz.
Nyakamon éteri hűvös a hajnal,
Fellélegzem a reggeli zajjal;
mélyen járok a nappali csendben:
fojtogatóan óvatos lettem.