tengerem (módosít)
szikrázó fénytörés tengernyi tükörben
örökös zaját némán hallgatja az ég
tér idő süllyed el a monoton hullám-
verésben múlik ugyanúgy egyik nap
a másik után hullám hullám
külön mindegyik jelentéktelen ahogy
fodrát csillantja (kis fehér a nagy kékben)
a partra szalad ott elsímul nesztelen
már állna vissza helyére a végtelen
sorba újra újra esztelen
a parton fekszem és csak sejtem a tenger
csendje nem hasztalan ezernyi suttogó
szava véget nem érő mesét mond rejteget
(ki emlékszik ulysses antik habokat
érintő könnyed mosolyára)
majd' tizenkilencezren egyhangú rendben
mögöttem is egyre sorjáznak napjaim
de most tengermélyi csendben lebegek
és hullámzik meztelen testemmel a víz
és bennünk a végtelen
emlékszel? hányszor kérdezted hová
szaladnak szavaid végül hová tűnnek
ők is végtelen monoton sorokba veszve
mit visznek gyönge hátukon belőled
újra és újra már látom a választ
tengerem
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-01 08:44:19
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-01 08:44:19