Határ út
az Intersparból kifelé jövet
munka után
úgy érzem magam
mint az asztalon hagyott
meghámozott és felszeletelt krumpli
kiszáradok és lassan megfeketedem
a metróba érve a peronon
egy férfi a fenekét vakarja
pont előttem száll fel
Red Bull szárnyakkal a hátán
szemközt ül le
végigmérem cingár lábait
a félhosszú nadrágot
ideges kezeit
őszülő halántékát
durva vonásait
nem tudom megmagyarázni
de vonz az arca
mellette cigányasszony ül szótlan
sötét haja copfban összefogva
elnéz valahová messze el
jobb keze a férfi combján nyugszik
talán a felesége vagy anyja
végigcsodálom a barázdákat szinte férfias arcán
eldönthetetlen kire hasonlít
az andalúz flamencotáncosnőre
Carmen Amaya-ra
vagy a Farkasokkal táncoló
vad asszonyára
Álló ököl-re
ahogy azt sem tudom eldönteni
mit szeretnék jobban
látni a helyet ahová messze elnéz
vagy csak egy combot
amibe esténként
ha már kiszáradtam és megfeketedtem
kapaszkodhatnék
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-08-02 11:36:45
Utolsó módosítás ideje: 2011-08-03 08:53:24