Egyensúly
Csendet ont magából a félhomály.
Falak közt csak alszik az arány.
Peremeim közé gubózva
némán áztat a magány.
Csak néhány porossá lett
babona csüng gondolataimon.
s valami száraz hiány
vibrál fehér ajkaimon.
Fészket rak magának fejemben
egy alaktalan dallam,
s akaratlan karomba marva,
arcot csókol homlokomra.
Az ablakon rászáradt körvonala
e földre kövült világnak.
Én telek csak lassan, s a percek félve
állnak, sarokba szorulva.
Furcsán lüktet ez a torz rend.
De a horizont ölében,
felsír majd a hajnal.
s a bánattal vájt árkok,
feltelnek tavasszal.
Én meg csak alvadok magamba, lassan.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-06-12 17:56:38
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-12 17:56:38