Dogma minden id?ben
Elhagytak már réges-régen,
Elvem s hitem odalett.
Tovatűnt nyílt emberségem,
Így hívnak ma: toalett.
Szürke éltem lassan halad,
Nem öveznek dáliák,
Körte számból vad bűz fakad,
Benne bélsár siklik át.
Néha rajtam éles zajjal
Vezetni egy srác tanul.
S kéthetente nagy robajjal
Rohan be a háziúr:
Kifeszíti állkapcsomat,
Számba jut a becses szar.
Majd öntetként ráadásnak
Betakarja papírral.
Ízlelgetem éjzamatát,
Jobbra-balra forgatom,
Míg a gazda fogja magát
S lehúzza a torkomon.
Nem végzett még munkájával,
Mert bűzölög a szoba.
Befrissít és a pumpával
Fogamat is megmossa.
Érzem a szar beleimben
Céltalanul tévedez
Hogy mondhatnám emberibben?
Mindennapunk képe ez!
Így születünk, latrinának,
Budi, vécé, reterát.
Nem ismerjük Kasszandrának
Elfelejtett igazát.
Azok meg csak rejtegetik
Szemünk elől a valót.
Kéthetente megkeverik
S szánkba helyezik a jót.
Besűrítik az egészet
Légfrissítő köntösbe.
Így etetik meg a népet
Így etetik örökre!
S mit tehetünk? Megemésztjük.
Abból élünk, ami van.
Csillapítjuk éhezésünk,
Hatmilliárd sorstalan.
Lázadozol konok lélek?
Reménytelen minden harc.
Ezt fogadd el, ez az élet:
Ha kiköpöd, éhen halsz!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.