PETÕFI EMLÉKÉNEK
A haza lelke voltál
villámló lánglelkű hősi szív
harcoltál tollal s karddal
tudtad hogy a haza harcra hív.
Fiatal voltál tettre kész
éltető erőd a hazaszeretet
meghaltál érte hősi módra
soha nem feledjük el a nevedet.
Márciusi Ifjak hős vezére
szabadságért szólni mertél
forradalmi hangulatban
egy jobb világért szót emeltél.
Emlékedet nem feledjük
Petőfi voltál, s az maradsz
az emberek tudatában
örökre mindíg hős maradsz.
Bakonyszentkirály, 1973. 04. 18.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.