emlékudvar
akácok alatt asztal rajta abrosz
lógó szárnyú vászon-albatrosz
ott ultiztak a fröccs-barátok
mellettük teknő két bakon
abban mosott minden lakó
és gatyák lógtak madzagon
nem volt TV a rádióból
zene szólt és demagógok
a budiban (hátul)
szögön újságpapír lógott
hintalovon ültem billegő világ
füst és csóka szállt a ház fölött
és nem mondtak mesét a dáliák
csupán egy rozsdás csap böfögött
nagymamáink rétest sütöttek
illata az eresz alá rakott fészket
ott kelt ki minden vasárnap délelőtt
s a falon mint gyíkok cikáztak
izgága repedések
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-19 09:42:17
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-31 15:54:57