MERRE TARTUNK ? HOL A HELYÜNK ?
Szózat lassan dübörög az égen
Bősz indulat feszül bennem, érzem.
Merre tartunk, merre visz a végzet ?
Figyelem a gyors - változó képet.
Egyenes úton haladni
Annyit jelent hogy maradni ?
Hol vagyunk és mit akarunk
Ez a század a mi korunk ?
Mi változott, hol a helyünk
Jó irányba menetelünk ?
Egyenes úton haladni
Annyit jelent hogy maradni ?
Elindultunk büszkén, hittel
Magyarsággal, tiszta szívvel.
Haladtunk a magunk módján
A végtelen alagútján.
Egyenes úton haladni
Annyit jelent hogy maradni ?
Hol vagyunk most, célba értünk ?
Mindíg csak előre mentünk ?
Hol van már a magyarságunk ?
Gyógyírt sebre hol találunk ?
Egyenes úton haladni
Annyit jelent hogy maradni ?
Menjünk tovább összefogva
Nem csüggedve, nem is sírva,
Tetteinkkel bizonyítva
Ez legyen a jövő útja.
Egyenes úton haladni
Annyit jelentsen. Maradni !
Zirc, 1992. 10. 19.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.