Június 2
Kilencvennyolc éves lenne apám,
ha élne, a mai nap, délután,
de nem él; kilencszázhetvennégyben
elment, hatvankét éves volt csupán.
Vajon miért volt sietős nagyon
távozása az őszi hajnalon,
hogy köszönés nélkül összepakolt
az öreg proli, bús hallgatagon?
Tetteit sohasem magyarázta,
csak szúrt, mint a göcsörtös akácfa,
úgy élt, hogy mindig emlékezhessünk
jó szívvel, a júniusi nyárra.
2010
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-27 07:05:24
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-27 07:05:24