Közelít a nincs, a semmi.
Halványít az alkonyat.
Mit lehet hozzátenni?
Elhúzott már minden vonat.
Nehéz, nem észrevenni, hogy
mésztől reccsen már a nyak.
Úr-i csapó szól: ennyi!
Lent kis tócsában konyak.
(Ó)hajtanám,
menni, menni, s ölelni még
valahanyat!