[Két dolog]
Balkánládába szeretnék venni földet.
Feketét, mint a vér, és zsírosat:
hosszú életet adjon a muskátlinak.
Selyemszobámba szeretnék baldachint,
hadd heverjen rajta a romlandó test.
És függőkertet, gépzongorát is.
Meg arany zsebórát és repülőgép-modellt.
Csúnya beszédre szájzuhanyt.
Játszom a szavakkal, engedem nyerni őket,
szószegő vagyok, hitvány szószabdaló, aki
folyton változtatja a szabályokat.
Ám a játékon túl van bennem komolyság is,
például kijárok barátomhoz a temetőbe,
sokat törjük a fejünk a történelmen, meg a
verseinken. És gyakran összeveszünk a halálon
vagy Dosztojevszkijen. Bár lehet, ez a két dolog
néha ugyanaz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Új Forrás, 2011/2.
Feltöltés ideje: 2011-04-13 23:50:23
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-13 23:50:23