VERSUS RATIONEM
„uram”-mondta- „mit képzel? hiszen
a költészet csak pajkos vibrátor
a költőknek”
„tudja, uram, kihúzni mindig nehezebb”
„de hiszen uram, maguk csak
vaktában lövöldöznek pihepuha pamutpamacsokkal”-
mondta és fésülködött
„kérem, uram, olyan ez, mint a párzó galambok
búgása”-válaszoltam fennkölten és kedveskedve
„de uram, néha olyan csúnya a termékük,
mint egy hordónyi kivájt halszem”- mondta
egyre jobban feldühödve
„hejj, pimasz pór, mit képzelsz,
el innen, mi ez a földhözragadt performensz?” –
tajtékoztam én becsülettel kardoskodva
„uram, úgy gondolom,
már rég elfolyt a költészet magzatvize” –
gombolkozott, s otthagyott az árokparton.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-12 20:23:49
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-13 16:30:23