Csak méltósággal
Ha halottad látod, letakarva,
s dermedten dadog ajkad a dalra –
mindegy, akarva, nem akarva,
nem törődve most semmi mással –
könnyezz, csak méltósággal!
Ha jó barátod zuhan öledbe,
s nem futja már kevésre-többre,
és elhagy minden, minden örökre –
mert szegényebb vagy egy baráttal,
zokogj, csak méltósággal!
Ha szerelmeddel vagy szegényebb,
nincs vacsorád, sem ebéded,
és nem törődik senki véled –
ülsz csendben az életnek háttal -,
szorongj, csak méltósággal!
Ha valakivel összezárva
izzad fejed alatt a párna,
és forgolódsz halálra várva –
civakodsz halott apáddal -,
kínlódj, csak méltósággal!
Ha ígéretre jön ígéret,
akár halál után az élet,
s magad mással nem cseréled –
köss alkut az élő fákkal -,
rogyj össze méltósággal!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-08 15:52:14
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-08 15:52:14