Pacis Tranquillitas
látod a távolt
érzékeled a fényt
csak annyi mozgás van
amit még a csendélet elbír
egy nyúl mozdulatlansága
csend
az egész világ most ennyi
meleg csend
ilyen csend lehet a súlytalanság
vagy ilyen csend lehet egy felhő
a napok váltakozása lassú
esteledik
hajnalodik
és minden csak annyira változik
mint egy fa kérges testének érintése
mint az álom melyet nem látnak
de szenderül
az érintetlen füvek és sziklák
betöltetlen töménységében
füvek és sziklák
valamennyire lehet érezni az egységet
ahogy meghatározhatatlanul
és megjósolhatatlanul
társalognak egymással sóhajokkal
az erdő fel nem tárt rejtélyei
aprócska életek
akkorák és nagyobbak
mint az esőcseppek
mégis
monumentálisak
mennyi erővel és mennyi
tudattalan bölcsességgel
hallgatnak és
mozdulatlan áramlanak
fel nem fogható erők ciklusában
meg nem mérhető
végtelenség
a levelek abszolút életereje
beszélnek
fülben alig hallható zúgás
élnek
fel nem fogható morajlás
ha életük alkonyához érnek
pusztulásuk elfogadása
sikolytalan és
gyötrelemtelen
nem nem-lét
valamivel több mint egy
csillag születése
valamivel kevesebb mint egy
világmindenség
-
ha most meztelenül aludnék velük
elfogna a mélység
aztán néhány pillanat múlva lebegnék
mint a test mely soha nem esik le
mint a felhő mely mindig vándorol
egy sóhaj
vagy eredése
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: Konstruktív Bizonytalanság (-, -)
Kiadó: -