Otthonos otthontalanság
Az otthonnak nevezett
négy fal között nyújtóznak el
a mosatlan tányérok,
széthagyott zoknik.
Együtt heverek velük,
közöttük, mintha
csak közös volna
a sorsunk.
Mozdulnak a függönyök,
forognak a ventilátor
lélekvesztett
angyalszárnyai.
A rádió gépszavaiból
tudom meg, egy másik
földrészen éppen
mi, hogyan esett.
Nem gondolkozom már
a transzcendens tartalmakon –
még öt kék, címletes papírdarab
biztosít a túlélést a hétre.
A funkciótlan tárgyak között
lomhán elnyújtózom én is –
látómezőn kívül helyezi
magát a külvilág.
Megvigasztal a levegő,
a por, a kósza illatok.
Magához ölel
az otthonos otthontalanság.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-03 22:29:10
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-03 22:29:10