monológ egy elképzelt beszélgetésről
azt kérdezték, hová tűnt a napfogyatkozás.
de szerintem az csak amolyan
sziklán-a-moha. vagy
szakáll az öregasszony állán.
mert minden sajt kerek.
és van rajta penész is. zöldes.
a különféle penészt nem esszük.
de attól még minden sajt kerek.
a kólásflakon belsején lefolyó
fekete csepp, na az őszinte könny.
a kóla siratja, hogy szeretik.
mintha a telefújt zsebkendő nyafogna.
azt is kérdezték, milyen nemű a hold.
de szerintem ez csak amolyan
tűlevél-a-zokniban. vagy mondjuk
egy frissen vásárolt napszemüveg.
az nem érdekelte őket, mi lenne,
ha elhasznált sárga lepedő-színű, nyáladzó
szélmalmokkal álmodnának.
vagy ha esetleg visszakérdeznék.
beszélgettünk, mint apró tűlevelek
egy kiégett luccfenyőn.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-21 16:04:24
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-21 21:43:36