Ami megmaradhat
Sosem ér körödbe a megváltó Idő!
Csak félve simíthatsz felé
s alig tekinthetsz a mimózapalástja szélén fel-felizzó
áfonyaszínű álomvilágra!
Pillanataid összekötöznéd ereid nedves kötelével
és idegeid fényes-vad pányváival -
de széthullik immár tabletta-segített maradásod...
Életed elfutott előled - sosem láthatod hátát a Halálnak.
Hát úgy vigyázz
hogy az utolsó-utolsó pillanat előtt
még felélhesd azt az egy falat ételt
és tölthess az utolsó-utolsó üvegből
a rég megrepedt pohárba -
Siess
ne húzd az időt jégkocka-villogással!
Hívságaid most már levetheted örökre -
Így megmaradhat italodnak
utolsó-utolsó italodnak tiszta íze
- s talán a melegvizű tengereknek gyönyörkék csillogása -
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.