A szörnyek barlangja
Hát így. Hát utána pedig mi történt, azt
nem tudom, és nem is hiszem, nem is
derülhet ki soha.
Eco
Idő, a te időd.
A pusztulásé.
Petri
1
Az ott a tenger.
Az ott a szörnyé, az a tenger. Legyen
benne százszámra kagyló, a fenéken
kövek morzsolódjanak a hullámoktól
és tetején a habok sárgásodjanak be
a homoktól. Legyen barna a kezed,
lábad, legyen a tengernek vége, hogy
meg ne lássam többé, legyen már
holnap, hogy az erdő felé fordulva
mondjam azt, hogy a fákból elegem
van. Ne legyen kagyló a kezemben,
hogy össze ne törjem, hogy pórjaiból
egy szót se tudjak jósolni. És ne
legyen tenger sem. Ami a szörnyé.
2
Itt az ideje, hogy felálljak.
Itt az ideje, hogy süvítsen a szél,
mozogjanak a fák, ússzon vízben a szörny.
Itt az ideje, hogy te is felkellj a gyökerek alól,
felkellj és keress a tekinteteddel.
Itt az ideje, hogy megforduljak.
3
Fordul
a Föld.
4
Ideje, hogy észrevegyem a hasadékot,
vegyem észre, hogy nincs ideje semminek,
szólnak a fák, hogy nevezzem el barlangnak,
legyen az a szörny barlangja, szeressem a tengert.
5
Végére értünk a tegnapoknak.
Végére értünk a nappaloknak.
Végére értünk a barlangnak.
6
Bizonytalan
a barlang.
Bizonytalan.
7
Fekete a faltól a kezem.
Fekete, ahogy hozzáérek.
Rám keni a feketetét, nem
látok semmit már, csak a feketét.
8
Puha testekre tapintok, de van
köztük kemény is, éles, akár
a penge és mormolásokat hallok,
egyre ismételgetik nevüket, de
nem mondanak egyebet: szörnyek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-04 14:25:09
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-04 14:26:32