Kiürültem mint zsírosbödön
a hét szűk esztendőben
csak nézem az űrt – töprengek
volt-e benne valami egyáltalán
vagy a belső falára vetített film
okozta a virtuális képzetet
hogy tele van kincsekkel
ahogy múzeum vetítőtermében
nézik kényelmes vendégek
a műtárgy látszatát