Kamaszkor
Bokorsörényű délutánokon
tollászkodó veréb a Nap s pihéket
szór, szárnyáról szitálnak égi fények.
Minden egyszerű még. Út, fa torony.
A kések élein csupán mosoly,
pördül a kacs, (talán a szél keményebb).
Szekér zötyög, mögötte morcos vén eb.
Elöl én megyek. A tájat vontatom.
Majális. Kehelynyi körhintaszékek.
Lányok. A céllövöldénél bakák.
Spiccesek. Kérek egy sört, kiszolgálnak.
Felnőtt vagyok? A testem csókra érett
írtam verseket, temettem apát,
Évek tápláltak s percek fölzabálnak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-28 09:13:33
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-28 09:13:33