Aladdin
Ebéd után
a serpenyőről az olajat sikáltam,
s hogy lett egyre fényesebb,
eszembe jutott Aladdin,
a lámpás, a dzsinn.
Na, gondoltam,
szépen néznék ki a panelben,
ha kiugrana egy marha nagy szellem!
Bár kicsit elbizonytalanodtam:
olyan csak olajmécsesekben van,
s bár nem réz e serpenyő,
egy dzsinnek ki írja elő,
mikor és honnan jöhet elő?
Persze, még mindig a méretnél rekedve,
kicsit visszább húztam az edényt,
nehogy a fölső szekrényt leverje.
Hülyeség!
Elsőre azt kívánom:
mindent tegyen helyre,
aztán fogja a házat,
vigye egy hegyre
– bár a hetedikről jó a kilátás –,
fene a lakótelepbe.
Aztán küldeném,
valami szép szüzet szerezne
– a hitelesség miatt, persze –,
meg különben is, mit lehet tudni:
az embernek megjöhet a kedve.
Közben a serpenyőt
a csöpögtetőbe raktam.
Elmostam, leöblítettem mindent,
s néztem a tiszta halomra elégedetten.
Belefáradtam, lefekszem.
Addig kussoljanak a dzsinnek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Viszonylag minden (Budapest, 2008)
Kiadó: Hungarovox
Feltöltés ideje: 2011-01-10 15:24:04
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-10 15:24:04