A csillaggal televert
A csillaggal televert égről
lehull a rozsda, hajam beszórja -,
rühes kölykét a sánta macska
egyetlen ép körmével óvja.
A telehold árnyéka mögött
tömött pofával ül az álom -,
bombát dug vánkosom alá,
és vigyáz, nehogy rám kiáltson.
Elrejtem minden moccanásom -,
a köd rongyaival a napot.
Jöjj gyermekkor játékvilága!
Keressetek meg, hol vagyok!
Ó, irgalmatlan nagy tüdővel
izzadt arcomba fúj a nyár -
Gyűrött ágyam körül, szipogva,
riadt fiúcska sántikál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2011-01-06 11:26:57
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-06 11:26:57