A rizsszemek közt
hieroglif ákombákomokat cselez.
Öcá- csilingel,
bár nem villamos, ez az ára.
Nézem ahogy pálcikáin ellépeget,
vissza a rizsestálhoz.
Valamelyik ükünk
talán a nagy fal mentén
kóstolt a másikból
valami elvont pirosat.
Hány hó,
hány nép elfolyt azóta már.
Öcá.
Ennyi a vám a kulturális hídon,
szépen kicsengetem.