Ma éjszaka az ég kiderül
Északra húznak, mint a déli szél;
a varjak magasan, csapatokban szállnak.
Ma éjszakára szép álmot ígér
a csöpp anya, zaklatott fiának.
Ma éjszaka az ég kiderül,
s látnivaló lesz, honnan, hogyan, merre,
csak én csapkodok fenn ügyetlenül,
mint ép emberek tétova szerelme.
A pályaudvar fölött kavarog
a varjúcsapat, mint a bomlott lélek -
csöpp anyám vagy én repülök ott.
Nem tudhatom, meddig, mikor érek
oda, ahol lenni kéne most.
Elkéstem, már magamtól se félek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2010-11-10 08:41:47
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-10 08:45:18