A költészet napján, nagyszombaton
A férfi fejjel lefelé
csüng a kukában, lába kalimpál,
hogy egyensúlyozzon e pózban,
a legmodernebb attrakcióban.
Modern világ, modern mutatvány -
s egyre kevesebb a taps -
egyre bénultabban nézem,
lesem a függöny mögül,
hogy oszt a jó isten vigaszt -
hogyan szegezzük a mára
bízó tekintetünket
a költészet napján, nagyszombaton,
feltámadásra várva.
1998. április 11.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kővirágok (Miskolc, 1999)
Kiadó: Felsőmagyarország
Feltöltés ideje: 2010-10-14 06:53:12
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-14 06:53:12