őszi ceruzarajz
a Mama emlékére
Az eső vékony ceruzahegyeivel
körberajzolja a várost. Szürkés felhők
nedves vattagombócai, kevés fény,
felázott plakátok, tenyérnyi járdasziget
síkos partjai.
Teafű friss gőze, aranyméz illata.
Egyetlen gomolygó, pontatlan mondat
a szívben, egyetlen túl forró korty, felbontatlan
levelek papírládikában-a lomha ősz
örök tartozékai.
Pontatlan mondat-na ezt a napot is
sikerül túlbonyolítani. Elkésünk,
akár a boldogság egy felfénylő alagútban.
Fülünkben kis falióra veri el a kettőt.
Türelmetlen tárgyak mindenütt.
Kisatírozhatatlan délután, temetés:
csapzott galambok vak fák sorfalában.
Általjutni képzeletünk kis fehér hídjain?
Nincs mese. Mindenki önmaga városát rajzolja.
Veled hogy is volt mama, emlékszel még valamire?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-19 15:42:56
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-19 15:44:01