Tévedésem vígjátéka
Húsomba még nem szerelmes egyik kés sem,
mit tévedésem vígjátéka két markomba' tart.
Pedig lágyan omlanék beléjük, akár a part,
melyet alámos a lázas folyó vízesése.
Testemben virulva úszkál, él, moccan a vas,
minden mozdulat valami lomha lüktető álca.
Szememben ragyog az idő halálos izzószála,
hajamon átüt már a fény, mint gyér ágon a tavasz.
Nézem a felhőtlen eget, ahonnét nesztelen pereg,
a végtelenség gúnyosan kék vakolata.
S ahogy kel a Nap, mintha élesebben látszanának
a pillanatok falkövei, melyek csupaszok és védtelenek.
De nem átlátható. Nem. Az üvegtestű múló idő -
átpillantani is kevés az a kis hajszálrepedés.
Mint az acélok ütötte eszméletnyi rés,
ahonnan vérem hajnalt mímelni szivárog elő.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-31 12:22:27
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-31 12:22:27