Hazám
Atyám szánd meg a Magyart,
Húst egyenek,ne avart.
Elég volt az eddigi rosszból,
Ideje egy kis falat a jóból.
Sok kegyetlenséget megélt már országunk,
Küzdtünk már Tatárral,törökkel,némettel,
Nekik nem számított,
Hogy mi van szeretett népünkkel.
Kiskoromban nem tudtam,
Az országban mi hol van,
Most már tudom és büszke lehetek,
Remélem ebben a földben temetnek el.
Magyar hon,szép táj és domb.
Mégis rengetek a gond.
Nem tudom el mondani szebben,
Méltón kell hogy szeressem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: 2010.08.26, 13:14
Kötetben: (Püspökhatvan, 2010.08.26)
Feltöltés ideje: 2010-08-26 13:16:26
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-26 13:16:26