Egri napok
Apácás gondban
Gombolatlan ingben
Záratlan ablak előtt
emlékezem egri éjszakákra
Fénycsóvát hordoztunk
Szárnyakat zsebünkben
És egyszerre öt harang szólt
Száz galamb szállt
Át tornyon váron téren
Dobó, Gárdonyi, Bródy
Szomszédok fiúk a panel ajtaja mögül
És a misére siető kispapok
Szemlesütve hol emésztve
Tűzszemekkel
Mellettünk térdepelnek
Tömjénmagányban
Dacossá fésült hajunkat
Simogatni akarják
Sápadt ministránsok
Nincs idegen hontalan
Az utolsó macskakő is
Anyaöl kemence-ropogós friss kalács
Turisták fenn a minaretben
Víz helyett is egri borok
Úgy tűnt akkor mindenki
Pap tanár diák
Legalább borász vagy úszómester
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: IJ, 2010
Feltöltés ideje: 2010-08-19 21:51:30
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-19 21:51:30