A természet törvénye
Internacionalizmust?
A gyűlölet oda
Lélektani csoda
Annyian akarták
Szívükben takarták
Belőle kiadnak
Boldogan vigadnak
Testvéri szeretetet!
Játsszad szerepedet.
Gondolkodó szavai lám
Új utat a múlt fátylán vadul
Szakítanak végeláthatatlanul. Egyre
Szalad a fonal rokkáján már
Régi-újeszme megállíthatatlanul.
Megáldva nagyon sok életet, halált
Legyőzve végleg mindent
Legyőzve végleg mindenkit
Kíméletlenül osztva szét
Áldást, édes áldást! Mert,
Hogyha más vélemény-irány
Tűnik fel a köztudatban
Remélem, hogy rámutattam e verssel
Nemcsak a magánérdek létezik
Hiszen többszázmillióan élnek itt.
Néz az értelem ijedten
Újra él béke a szívekben
Kinek a filozófiája, elgondolása?
Kinek a hitvallása e világban,
Ahol eluralkodott a kegyetlenség?
Bölcs gondolata teret nyer még!
Kitárulkoznak bezárkózottak
Kezet nyújtanak akik nem szoktak
Egyre jobban érezni fogod
A szíved baloldalon dobog!
( ez egy képvers!)
Az ember elmereng
Eltűnt korok elvein
Körbenéz és
Lenin vagy nem Lenin
Lám ez itt a kérdés!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Módosult tudatállapot (Budapest, 2002)
Kiadó: Magán kiadás