In memoriam R.W.
Kegyetlen idők
jártak akkoriban
a könyvek égtek
de nem Caliban
dobta őket a tűzre
az értelem lett messzire űzve
Ezernyi sikoly
néma döbbenet
a világ csak állt
és semmit se tett
rágta magát a féreg
lett a seb egyre mélyebb
Akkor jött ő
és még páran
kiállt mások
igazáért bátran
tudta, hogy a fejével játszik
mégis átvert egy pár nácit
Igaz szeretet
szerinti elvet élt
mégis úgy tűnt, hogy
ötlete elvetélt
ott ahol az ukrán front
az országra durván ront
Fiatalon halt meg
egy fogolytáborban
mely szülőföldjétől
oly nagyon távol van
a feledés homályát ígéri a
végtelen nagy Szibéria
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kasszandra-komplexus (Budapest, 2001)
Kiadó: magánkiadás