Gyóni Gézára emlékezve
Bennem Gyóni Géza emléke remeg föl
Mintha hozzám szólna eltűnő egekből
Sorai dallama szívemet túrja
Bambán bámulok bele a múltba
Léptei nyomába homokot szór a szél
Általa kijelölt úton kell, hogy menjek
Ő az etalon, mi ősidők óta él
Remélem, hogy neki megnyíltak a mennyek
Kegyetlen időnek vérvörös szakálla
Kímélj meg engem " csak egy éjszakára..."
Háború volt akkor, sikoltott a gránát
Az emberek most is egymás torkát vágják
Idők ködén üzen, álljak sarkamra
Szeretettel teljen jobb és balkamra
Ő hitt a szeretet igaz erejében
De látom, sajnos nem változnak a korok
Óvom a lángot, hogy még egy picit égjen
Nem nyugodhat így meg, sírja mélyén forog
Vadak gyűlnek össze mind a vér szagára
Uram! Adj békét " csak egy éjszakára..."
Én hallom a szívbe beszökni a tavaszt
Zúzmara között az ágon rügyet fakaszt
Bolondos életünk mindig üvöltse
A virágtól lesz a fának gyümölcse
A lélekben a kincs, erre figyelj nagyon
Ha úgy élsz ahogy kell, nem is olyan nehéz
Drágakövek, ékszer a pénz és a vagyon
Marja össze rozsda, egye meg a penész
Érezzük, hogy mennyi, minden évszak ára
Legyünk gazdagok " csak egy éjszakára..."
Furcsa, édes érzés áradjon szét bennünk
Mondjunk köszönetet, hogy a rabja lettünk
Süssön ránk a nap vagy az eső essen
Mindegy, csak a kedves örökké szeressen
Az idő gyorsan száll, örömök tűnnek el
Ameddig teheted, fogd kezét párodnak
Hiszen a legvégén a halál ünnepel
És majd az elmúlás varjai kárognak
Drága bóktól nyíljon a szív méla szája
Szerelmet súgjon " csak egy éjszakára..."
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kedves naplómKiadó: kiadásra vár